Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nicole Richie bang om cel in te draaien

Nicole Richie vreest dat zij, net als haar vriendin Paris Hilton, in de cel belandt. Ze werd in december opgepakt toen ze tegen het verkeer inreed.

(Novum/AP) – Nicole Richie vreest dat zij, net als haar vriendin Paris Hilton, binnenkort in de cel belandt. Dat vertelde de 25-jarige socialite woensdag aan talkshowhost David Letterman. “Ik ben bang, maar ik ben bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor wat ik heb gedaan”, bekende ze.

De dochter van zanger Lionel Richie werd in december opgepakt in Los Angeles toen ze tegen het verkeer inreed op een snelweg. De Simple Life-ster gaf later toe onder invloed te zijn geweest van marihuana en pijnstillers, maar beweerde geen drank op te hebben. Ze is aangeklaagd voor rijden onder invloed van alcohol en drugs.

Richie vertelde Letterman dat ze aan het eind van deze maand verwacht te horen wat haar lot is. “Ik hoop dat je niet de gevangenis in hoeft”, zei Letterman.

In 2003 werd de magere blondine al eens aangeklaagd voor een soortgelijke overtreding. Ze werd toen veroordeeld, maar hoefde niet de cel in. De wet in Californië schrijft voor dat mensen die binnen tien jaar tijd twee keer worden veroordeeld voor rijden onder invloed drie maanden tot een jaar gevangenisstraf opgelegd kunnen krijgen.

Paris Hilton zit sinds zondag een celstraf van 23 dagen uit in een gevangenis in Los Angeles, voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Dat was zij verloren nadat zij eerder met drank op had gereden.

[Novum]