Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe film Angelina Jolie kent matige start in VS

‘A mighty heart’, de nieuwe film van Angelina Jolie, kent maar een matig openingsweekeinde in de VS. De film komt binnen op tien in de Amerikaanse filmlijst.

(Novum/AP) – ‘A mighty heart’, de veelbesproken nieuwe film van Angelina Jolie, kent maar een matig openingsweekeinde in de Verenigde Staten. De film over de moord op journalist Daniel Pearl komt met een opbrengst van nog geen drie miljoen euro op tien binnen in de box office, de lijst films met de hoogste omzet. De film draait vanaf 20 september in de Nederlandse bioscoop.

In ‘A mighty heart’ speelt Jolie de weduwe van Daniel Pearl, die in 2002 werd ontvoerd en vermoord door moslimterroristen in Pakistan. De productie werd geregisseerd door de Brit Michael Winterbottom. De partner van Jolie, Brad Pitt, was betrokken als producent. Toen hij in 2004 de filmrechten kocht, werd gemeld dat zijn toenmalige vrouw Jennifer Aniston de hoofdrol zou gaan spelen.

Op één in de Amerikaanse filmlijst debuteerde dit weekeinde de komedie ‘Evan Almighty’, met komiek Steve Carell in de hoofdrol. De film is het vervolg op ‘Bruce Almighty’, met Jim Carrey. Carell blijkt minder populair dan zijn collega, want ‘Evan Almighty’ haalde nog niet de helft op van zijn voorganger uit 2003. Toch is de film met bijna 24 miljoen euro aan verkochte kaartjes, goed voor de toppositie.

Op twee in de lijst staat ‘1408’, naar het gelijknamige verhaal van Stephen King en met John Cusack en Samuel L. Jackson in de hoofdrollen. De nummer één van vorige week, ‘Fantastic four: rise of the Silver Surfer’ zakt naar drie.

[Novum]