Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Paris houdt trauma over aan celstraf

Opgesloten zitten in een cel was een traumatische ervaring. Dat zei Paris Hilton woensdag in haar eerste televisie-interview met Larry King op CNN.

(Novum/AP) – Opgesloten zitten in een cel was een traumatische ervaring. Dat zei Paris Hilton woensdag in haar eerste televisie-interview sinds ze dinsdag is vrijgelaten uit een gevangenis in Los Angeles, met Larry King op CNN. De hotelerfgename zei nooit te hebben verwacht dat rijden zonder geldig rijbewijs zulke heftige gevolgen kon hebben.

Brieven van fans van over de hele wereld, onder wie Amerikaanse soldaten in Irak en mensen uit India, hielpen haar door de 23 dagen cel heen, zei Hilton. Stuk voor stuk waren de brieven positief en ontroerden ze haar soms tot tranen toe.

Op de vraag van King waarom ze een dag na haar vrijlating al de publiciteit zoekt, antwoordde Paris dat ze mensen wil laten weten waar ze doorheen is gegaan. Een celstraf was namelijk het laatste wat ze verwachtte toen ze in mei voor de rechter moest verschijnen. “Ik dacht dat ik hooguit een taakstraf zou krijgen.” Paris heeft gezworen nooit meer met een slok op achter het stuur te gaan zitten. “Die fout maak ik nooit meer.”

Verder vertelde de 26-jarige blondine dat ze veel geleerd heeft van haar tijd in het gevang. “God laat dingen gebeuren met een reden. Dit heeft mij een tijdje uit mijn leven gerukt om er zo achter te komen wat nou echt belangrijk voor me is, wat ik met mijn leven wil doen en wie ik echt ben.” Zo weet Paris nu dat ze betrokken wil zijn bij enkele liefdadigheidsinstellingen, die zich inzetten voor kinderen.

King sprak Paris ook nog aan op haar reputatie van feestbeest. “Ik ben een sociaal mens”, zei Paris daarover. “Ik hou van dansen, van uitgaan, van muziek. Maar veel mensen weten niet dat ik ook een zakenvrouw ben. Ik heb een aantal bedrijven.” Hilton benadrukte tevens dat ze een succesvol realityprogramma heeft, in films heeft gespeeld, een album heeft opgenomen en een bestseller heeft uitgebracht. Ze liet weten niet te leven van het geld van haar ouders, maar zelf een goed inkomen te hebben opgebouwd.

Over de toekomst sprak Paris de wens uit ooit te trouwen en kinderen te krijgen. “Als ik ooit een dochtertje krijg, dan heb ik heel veel goed advies voor haar.”

Een van de ergste dingen uit haar tijd in de gevangenis noemde Paris het fouilleren. “Dat was de meest vernederende ervaring uit mijn leven.” Ook vertelde ze nachtmerries te hebben gehad over iemand die haar cel binnenkwam om haar pijn te doen. Haar vrijlating beschreef ze als ‘de gelukkigste dag uit mijn leven’.

De ellende begon voor Paris op 7 september vorig jaar, toen ze in haar auto werd aangehouden door de politie en teveel bleek te hebben gedronken. In de maanden die volgden werd ze nog twee keer aangehouden met een ongeldig rijbewijs. Die tweede keer bleek funest. Ze moest voor de rechter verschijnen en werd veroordeeld tot een celstraf.

[Novum]