Search
Close this search box.

Paris in ziekenboeg van gevangenis

Paris Hilton is overgebracht naar de medische afdeling van een gevangenis in LA. De rechter besloot dat zij haar straf toch achter de tralies moet uitzitten.

(Novum/AP) – Paris Hilton is overgebracht naar de medische afdeling van een gevangenis in Los Angeles. De rechter besloot vrijdag dat zij haar straf toch achter de tralies moet uitzitten. Hij veroordeelde de 26-jarige hotelerfgename eerder tot 45 dagen celstraf wegens het rijden zonder geldig rijbewijs.

In de gevangenis wordt Hilton eerst aan een medisch en psychiatrisch onderzoek onderworpen. De tests nemen volgens een woordvoerder van de gevangenis enkele dagen in beslag. Aan de hand van de uitslagen wordt bepaald in welk detentiecentrum de blondine haar straf moet uitzitten.

Paris leek vrijdag ontdaan tijdens de zitting waarin ze opnieuw tot de cel werd veroordeeld. Haar haren waren verward en ze droeg een smoezelig grijs sweatshirt. Ze had geen make-up op en zat onophoudelijk te snikken en te trillen. Toen de rechter bepaalde dat de losbol alsnog terug moet naar de gevangenis, gilde ze huilend om haar moeder die in het publiek zat.

De sherrif die donderdag besloot dat de 26-jarige socialite haar straf om ‘medische redenen’ in huisarrest mocht uitzitten, verdedigde vrijdag op een persconferentie zijn beslissing. Hij liet Paris naar huis gaan omdat de gevangenis overvol was en in verband met haar ‘ernstige medische problemen’.

De plotselinge achteruitgang van haar gezondheid in de cel was volgens meerdere artsen onverklaarbaar, zei de sherrif. Hij besloot daarop dat het onverantwoord was haar nog langer achter de tralies te laten zitten en plaatste haar donderdag onder huisarrest.

Hoewel de sherrif het niet eens is met de herziening van zijn besluit door de rechter, heeft hij verklaard dat hij niet nog eens zal ingaan tegen het vonnis van de rechter.

[Novum]