Search
Close this search box.

‘Klas van 24’ Veronica Radioschool krijgt diploma

23 leerlingen van de ‘Klas van 24’ hebben afgelopen vrijdag in het pand van de Vereniging Veronica in Hilversum een diploma gekregen. De ‘Klas van 24’ werd vorig jaar samengesteld uit honderden aanmeldingen. De geselecteerden kregen één jaar lang onder andere les in het presenteren en produceren van radio en de achterliggende techniek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle leerlingen van de Veronica Radioschool moesten aan het einde van het schooljaar ook een afstudeerproject maken. Vorig jaar waren dit diverse afstudeerprojecten, dit jaar moest de klas van 24 de Radiobitches Awards organiseren die afgelopen week zijn uitgereikt. Maartje Glas, die de Veronica Radioschool in 2005 heeft opgezet tot een professioneel opleidingsinstituut, en tot voor kort directrice was van de Veronica Radioschool, vertelde na afloop zeer trots te zijn op de leerlingen.

De leerlingen die dit jaar (2006/2007) zijn afgestudeerd en een diploma hebben gekregen aan de Veronica Radioschool zijn: Bart Snelting, Carsten van Dijk, Ferdi Smit, Frank van Raan, Jannick Benschop, John Molenaar, Jolanda van Duyvenbode, Joost Strootman, Koen Hansen, Lauren Vriens, Lex Gaarthuis, Lex Landeweerd, Lianne Bruins, Maarten Kleinsman, Marco Kerk, Martijn Middel, Michael Blijleven, Nadya Sewradj, Pim Siegers, Ruben Pol, Saskia van Huijgevoort, Thom van Veghel en Tjeerd van den Elsen.

Yoran Kipping heeft het niet gehaald, hij kreeg een baan bij Radio 538 waardoor hij eerder moest stoppen met de opleiding. Inmiddels is de inschrijfperiode van de Klas van 24 2007/2008 al afgesloten. Aanstaande maandag beginnen de eerste selectiedagen voor het nieuwe jaar. [Radiowereld.NL]