Search
Close this search box.

Paris mogelijk terug de cel in

Paris Hilton kan misschien maar kort van haar vrijheid genieten. De hotelerfgename moet zich bij de rechter melden die haar een celstraf van 45 dagen oplegde.

(Novum/AP) – Paris Hilton kan mogelijk maar kort van haar herwonnen vrijheid genieten. De 26-jarige hotelerfgename moet zich vrijdag melden bij de rechter die haar onlangs een celstraf van 45 dagen oplegde voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Donderdag werd de blondine na slechts drie volle dagen cel door de politie naar huis gestuurd met een elektronische enkelband om. Haar straf werd om ‘medische redenen’ omgezet in huisarrest. Dat besluit werd genomen op advies van artsen, die het niet langer verantwoord zouden vinden om Paris in de cel te laten.

Justitie moest het nieuws via de pers vernemen. De openbaar aanklager eiste donderdagavond direct dat Paris haar straf uitzit op de overeengekomen manier en niet in haar riante villa in de heuvels van Hollywood. Bovendien wil het openbaar ministerie dat de politie wordt aangeklaagd wegens minachting van de rechtbank. Kort daarop besloot de rechter dat Paris zich vrijdagochtend bij hem moet melden.

De rechter liet weten ongelukkig te zijn met de beslissing van de politie om de socialite onder huisarrest te plaatsen. Hij had bij zijn uitspraak expliciet gezegd dat Hilton haar straf niet thuis mocht uitzitten.

Paris is daarentegen opgelucht. Ze liet via haar advocaat weten de politie en het personeel van de gevangenis dankbaar te zijn voor haar behandeling. “Ik heb veel geleerd van deze beproeving en ik hoop dat anderen van mijn fouten hebben geleerd”, zegt ze in een verklaring.

Toen het nieuws van haar vrijlating bekend werd, cirkelden helikopters die normaal verkeersinformatie doorgeven de hele dag boven het paleisje van Paris. Het feestbeest liet zich niet zien, maar verslaggevers zagen dat er een doos met cakejes werd bezorgd. Ook de ouders van de blondine kwamen op bezoek.

Hilton kreeg aanvankelijk 45 dagen celstraf opgelegd wegens het rijden zonder rijbewijs. Vanwege goed gedrag werd deze straf later teruggebracht tot 23 dagen. Nu haar straf is omgezet in huisarrest moet ze toch haar volledige straf uitzitten.

[Novum]