Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Partner vond Anita Witzier een ‘horketork’

De partner van Anita Witzier vond haar aanvankelijk een ‘horketork’. Dat vertelt de presentatrice aan Novum Nieuws. “Toch is het wat geworden.”

De partner van Anita Witzier vond haar aanvankelijk een ‘horketork’. Dat vertelt de presentatrice bij haar thuis in Blaricum. “Ik kende hem al voordat we wat kregen, maar ik vond ook niets aan hem”, zegt ze. “Toch is het wat geworden, het is ons overkomen.”

Zo vormden Anita en Michel enkele jaren geleden een onwaarschijnlijke koppel. “We waren er allebei absoluut niet op uit”, verklaart de presentatrice van tv-hits als Memories en Tien voor Taal. “Maar iemand gaat je in de loop van de tijd dan toch intrigeren. Dan ga je gesprekken voeren en blijkt dat er achter dat eendimensionale plaatje een heel interessante persoon schuilt.”

Haar liefdesleven komt slechts zijdelings aan bod in haar columns, die zij sinds vijf jaar schrijft voor het damesblad Margriet. “Ik ga geen intieme dingen onthullen”, legt ze uit. “Daar doe ik niemand plezier mee en mijn partner allerminst.”

In de bundel ‘Over leven’, waarin 65 stukjes verzameld zijn, komen vooral zeer herkenbare huiselijke beslommeringen aan bod. “Uiteindelijk staan we allemaal om zeven uur ’s ochtends op, smeren we boterhammen voor onze kinderen en zijn we boos als er alleen koud water uit de kraan komt”, vertelt de 45-jarige blondine.

Haar twee kinderen, Bram en Julia, zijn prominent aanwezig in haar wekelijkse schrijfsels. Voor hoelang nog, is onduidelijk. “Mijn oudste is nu veertien en die zegt wel eens ‘niet meer over me schrijven, dat hoor ik allemaal weer terug via moeders op school'”, zegt Witzier. “Dat respecteer ik wel, maar je kunt ook dingen van je eigen kinderen toeschrijven aan kinderen van anderen.”

Het nieuwe gezinslid Boodha bezorgt haar pennenvruchten sinds enkele maanden nieuwe inspiratie. “We kregen hem toen hij een pup was”, vertelt ze over de gespierde boxer, die wild door haar tuin dolt. De verbasterde naam van haar hond en het Boeddhabeeld dat prominent in de tuin staat, hebben niets met de spirituele overtuigingen van Witzier te maken, zegt het gezicht van de KRO.

Christelijk zal de protestants opgevoede televisiepersoonlijkheid zich evenmin noemen. “Ik kon me niet conformeren aan wat ik in mijn jeugd heb geleerd, dat vind ik te rigide, dus dan ben je wel geneigd daarin je eigen weg te vinden”, stelt ze. “Maar ik wilde ook niet alles weggooien, dus dan kom je toch uit bij ‘iets’. Al vind ik het heel laf als mensen dat zeggen.”

Dat ‘iets’ zoekt de moeder van twee eerder op aarde dan in hogere sferen. “Ik voel dat God de energie is tussen mensen en wat wij bewerkstelligen.”

[Novum]