Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Paul McCartney verbaast zichzelf

Het gaat verbazingwekkend goed met Paul McCartney na zijn scheiding van Heather Mills. Dat heeft hij gezegd in een gesprek met een Amerikaanse tv-zender.

(Novum/AP) – Het gaat verbazingwekkend goed met Paul McCartney na zijn scheiding van Heather Mills. Dat heeft hij gezegd in een gesprek met de Amerikaanse televisiezender ABC News. “Het is erg moeilijk om een scheiding mee te maken”, zei hij. “Maar ik probeer gewoon mijn waardigheid te behouden, door te gaan en er weinig over te praten in interviews.”

De nu 64-jarige ex-Beatle en de 39-jarige Mills gingen in mei vorig jaar uit elkaar na een huwelijk van vier jaar. De scheiding, die nog niet is afgerond, wordt sindsdien breed uitgemeten in de pers. Zo kwam het pornoverleden van Mills en haar vermeende relatie met een fitnessleraar boven water. McCartney werd ervan beschuldigd alcoholist te zijn en hij zou zijn echtgenote hebben mishandeld.

De zanger vertelde onlangs al eens in een Britse krant dat hij alle geruchten gewoon over zich heen laat komen. “Er is eigenlijk maar één manier om met de massale media-aandacht om te gaan, en dat is er geen aandacht aan besteden”, zei hij. “Ik lees het dan ook niet.”

Eerder deze week kwam McCartney’s 21e soloalbum uit, ‘Memory almost full’. De 3-jarige dochter van de zanger en Mills, Beatrice, was erg enthousiast over het nummer ‘Dance tonight’ op de cd. “Ze begon spontaan te dansen toen ze het liedje hoorde”, vertelde McCartney ABC.

De zanger, die deze maand 65 wordt, zegt nu spijt te hebben dat hij in 1967 het nummer ‘When I’m 64’ heeft geschreven. “De leeftijd in het nummer trekt te veel de aandacht, zeker als je die leeftijd hebt bereikt.” Toch maakt hij zich niet al te druk over de tekst van het lied. “People still feed me and one or two people still need me”, zegt hij in een verwijzing naar het nummer.

In april daalde McCartney op de lijst van rijkste Britse muzikanten die jaarlijks wordt samengesteld door de Sunday Times. De krant gaat er gemakshalve van uit dat hij ongeveer 146 miljoen euro armer is als de scheiding met Mills is afgerond.

[Novum]