Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Prins Harry naar Afghanistan’

De Britse Prins Harry gaat deze zomer mogelijk naar Afghanistan om zijn vaderland te dienen. Hij zou daar het leger gaan trainen in de provincie Helmand.

De Britse Prins Harry gaat deze zomer mogelijk naar Afghanistan om zijn vaderland te dienen. Dat meldden verschillende Britse media maandag.

De 22-jarige prins had eerder de wens in Irak te dienen, maar die werd door het Britse ministerie van Defensie uit veiligheidsoverwegingen afgewezen. Opstandelingen zouden de zoon van kroonprins Charles en wijlen prinses Diana, derde in de lijn van troonopvolging, daar willen doden of ontvoeren.

In Afghanistan loopt Harry aanzienlijk minder gevaar dan in Irak, zo wordt gedacht. Aan welke missie de prins precies zal deelnemen, is niet bekend, maar naar verwachting gaat hij meehelpen aan de training van het Afghaanse leger in de provincie Helmand.

Harry is momenteel op een militaire basis in Canada, waar hij voor de missie in Afghanistan zou trainen.

[Novum]