Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Reuzenpiemel inspireert Nynke Laverman

Op verzoek van Nynke Laverman wordt een 8 meter hoge piemel in Rijs geplaatst, waar zij op 22-6 en 23-6 midzomernachtconcert geeft

Nynke Laverman laat zich niet slechts inspireren door de Portugese fadocultuur. Ook Mexicaanse reuzenpenissen doen het hart van de Friese zangeres sneller kloppen. Een piemel van acht meter hoog wordt 16 juni op haar verzoek in de Teatertún in Rijs geplaatst. Daar geeft de artieste op 22 en 23 juni twee midzomernachtconcerten.

De grote penissen zijn in Mexico heel gewoon, zo meldt de 27-jarige fadozangeres, die een half jaar door het land trok om inspiratie op te doen voor haar album ‘De maisfrou’. Het grote geslachtsdeel en de midzomerconcerten vormen het sluitstuk van haar huidige toer.

Laverman brak in 2004 door met haar album ‘Sielesâlt’, met fadomuziek op teksten van J. Slauerhoff.

[Novum]