Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Spike Lee op North Sea Jazz Festival

Spike Lee doet dit jaar als speciale gast het North Sea Jazz Festival aan. De regisseur is op 12 juli in het filmtheater Lantaren/Venster in Rotterdam.

Spike Lee doet dit jaar als speciale gast het North Sea Jazz Festival aan. De regisseur is op 12 juli in het filmtheater Lantaren/Venster in Rotterdam, waar zijn jarenlange samenwerking met trompettist Terence Blanchard wordt gevierd. Dat laat de organisatie van het jaarlijkse evenement maandag weten.

Naast een vraaggesprek met de filmmaker en de componist, die voor veel producties van Lee de muziek verzorgde, wordt een aantal speelfilms vertoond tijdens het speciale programma. ‘Inside man’ en ‘Do the right thing’ worden aangevuld door de nieuwste film van Lee, ‘When the levees broke’, over de orkaan Katrina. Als sluitstuk geeft de Terence Blanchard Band een optreden.

De 32e editie van het North Sea Jazz Festival vindt plaats op 13, 14 en 15 juli. Artiesten als Amy Winehouse, Snoop Dogg, Al Green en Katie Melua treden op.

[Novum]