Search
Close this search box.

Spike Lee wil orkaan Katrina niet vergeten

Spike Lee wil een nieuwe documentaire maken over de gevolgen van de orkaan Katrina. Met de productie wil hij de herinnering aan de slachtoffers in leven houden.

(Novum/AP) – Spike Lee wil een nieuwe documentaire maken over de gevolgen van de orkaan Katrina. Met het vervolg op zijn vorig jaar uitgezonden film wil de regisseur de herinnering aan de slachtoffers in leven houden. “De meesten zijn nog altijd hulpeloos”, zei de regisseur, toen hij maandag een filmprijs in ontvangst nam. “We mogen hen niet vergeten.”

De documentaire over de ramp in New Orleans moet net als ‘When the levees broke: a requiem in four acts’ bij de betaalzender HBO te zien zijn. HBO is eveneens verantwoordelijk voor de controversiële series ‘The Sopranos’ en ‘Six feet under’. De film van Spike Lee onderscheidde zich van de doorsnee nieuwsuitzendingen die op de Amerikaanse televisie te zien waren door gruwelijke beelden te laten zien.

Zo verzamelde de filmmaker beeldmateriaal van opgeblazen lichamen, die in het water drijven. De beelden zijn voor het grootste deel afkomstig van de Britse zender BBC en werden veelal niet in Amerika uitgezonden.

Veel van de mensen die de filmmaker, die eerder politiek getinte films maakte als ‘Malcolm X’ en ‘Bamboozled’, voor de productie interviewde, zijn inmiddels vrienden geworden van Lee. “Het verhaal is nog niet afgelopen”, zei hij maandag. “Het is iets dat zich blijft ontwikkelen en we willen er bovenop blijven zitten.”

[Novum]