Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Stan Lee bedenkt superhelden voor Disney

Stan Lee, die superhelden als Spider-Man en X-Men in het leven riep, heeft een deal gesloten met Disney. Hij zal superhelden bedenken voor het mediabedrijf.

(Novum/AP) – Stan Lee, die superhelden als Spider-Man en X-Men in het leven riep, heeft een deal gesloten met Disney. De 85-jarige schrijver zal nieuwe superhelden en ideeën voor televisieshows, boeken en computerspellen bedenken voor het mediabedrijf. Dat werd woensdag bekend gemaakt.

Ondanks zijn vergevorderde leeftijd, bruist de hoogbejaarde schrijver nog van de ideeën. “Ik heb er miljoenen”, zei hij. “Ik heb kasten vol met ideeën voor films en tv-shows.” Met de zakendeal wordt Sony en Twentieth Century Fox de loef afgestoken. De productiemaatschappijen maakten de filmreeksen over Spider-Man en X-Men tot kassuccessen.

Lee, die eigenlijk Stanley Lieber heet, creëerde veel van zijn legendarische superhelden voor het striplabel Marvel Comics. De Hulk, Daredevil en de Fantastic Four kwamen allemaal uit zijn pen. In 2005 richtte hij het productiebedrijf Pow! Entertainment op.

[Novum]