Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Zoon Rob de Nijs heeft nachtmerries na affaire’

Yoshi, de autistische zoon van Rob de Nijs en Belinda Meuldijk, is aangeslagen door de ruzie van zijn ouders. Hij heeft nachtmerries over de situatie, zegt zij.

Yoshi, de 21-jarige autistische zoon van Rob de Nijs en Belinda Meuldijk, is aangeslagen door de ruzie van zijn ouders. Volgens Meuldijk heeft haar zoon ook nachtmerries over de situatie. “Hij is nu gewoon bang voor zijn vader. Hij droomt dat Rob hem komt weghalen”, vertelt de tekstschrijfster zaterdag in De Telegraaf.

Zanger De Nijs en zijn ex-vrouw liggen met elkaar in de clinch nadat foto’s van het zwaar vervuilde huis van Belinda in roddelblad Privé werden geplaatst en bleek dat De Nijs deze plaatjes had gemaakt. Hij zou de foto’s hebben gemaakt omdat hij zich zorgen maakte over de situatie waarin Yoshi opgroeit. De jongen woont bij zijn moeder en haar vriend Thierry Duval.

Volgens Belinda, die Privé succesvol aanklaagde na publicatie van de foto’s, is het bij haar thuis normaliter helemaal geen troep. De foto’s, die via een derde bij het roddelblad waren beland, zouden gemaakt zijn tijdens een muizenplaag die inmiddels bestreden is. “Wij zijn geen viespeuken. Ik wil me daarover ook niet meer verder verdedigen. Het is hier spic en span. Er is hier bewust geprobeerd te kwetsen.”

Na de affaire is het contact met De Nijs volgens Belinda verslechterd. De zanger zou zijn telefoon niet meer opnemen als zijn zoons -naast Yoshi heeft het paar ook nog zoon Robert- hem bellen. Ze hoopt dat hier zo snel mogelijk verandering in komt omdat vooral Yoshi lijdt onder de situatie. “Zijn wereld is nu angstig geworden. Dat heeft hij niet verdiend en ik ook niet”, stelt ze. “Yoshi houdt van harmonie en wil dat iedereen goed met elkaar omgaat. Ik wil hem geruststellen. En ik vind dat zijn vader me daarbij moet helpen.”

[Novum]