Rechtszaak Nicole Richie uitgesteld

De rechtszaak wegens rijden onder invloed die loopt tegen Nicole Richie is uitgesteld. Een belangrijke getuige kon woensdag niet bij de zitting aanwezig zijn.

(Novum/AP) – De rechtszaak wegens rijden onder invloed die loopt tegen Nicole Richie is uitgesteld. Een belangrijke getuige kon woensdag niet bij de zitting aanwezig zijn. Het zou gaan om een drugsexpert wiens getuigenis volgens de advocaat van Richie onmisbaar is in de verdediging van zijn cliënte.

Ondanks dat de rechtszaak minstens een dag wordt uitgesteld, moeten de advocaat van Richie en de openbare aanklager zich woensdag wel melden in de rechtbank. Zij zullen overleggen over wanneer de volgende zitting zal plaatsvinden.

De 25-jarige Nicole werd in december opgepakt toen ze tegen het verkeer inreed op een snelweg in Californië. Ze gaf later toe onder invloed te zijn geweest van marihuana en pijnstillers.

Vier jaar geleden werd Richie al eens aangeklaagd voor een soortgelijke overtreding. Ze werd toen niet veroordeeld. De wet in Californië schrijft voor dat mensen die binnen tien jaar tijd twee keer worden opgepakt voor rijden onder invloed drie maanden tot een jaar gevangenisstraf kunnen krijgen. Richie heeft al aangegeven er serieus rekening mee te houden dat ze achter de tralies belandt.

[Novum]