Vierde tv-zender voor SBS

SBS Broadcasting overweegt met een vierde Nederlandse zender te komen. SBS heeft al drie televisiezenders in Nederland: SBS6, Net 5 en Veronica. Nu RTL Nederland na de inlijving van Tien RTL8 begint, wil SBS daar iets tegenover zetten. Volgens programmadirecteur Eric van Stade worden de mogelijkheden van een nieuwszender en een ‘participerende’ zender onderzocht.

Bij participerende tv moet dan voral gedacht worden aan belspellen en quizzen. Afgelopen dinsdag was de najaarspresentatie van de SBS-groep waarin de programmering voor het nieuwe seizoen op de bestaande zenders bekend werd gemaakt. Opvallend is dat Net5 een meer mannelijk profiel krijgt. SBS is sinds één week onderdeel van ProSiebenSat.1 Media AG. RTL wacht nog op toestemming van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) om met RTL8 te kunnen beginnen. [Adformatie/Radio.NL]