Sebastian Faulks schrijft nieuw James Bond-boek

Sebastian Faulks heeft een nieuw James Bond-boek geschreven. De familie van Ian Fleming had hem daarom gevraagd voor de viering van Flemings geboortejaar.

(Novum/AP) – De Britse auteur Sebastian Faulks heeft een nieuw James Bond-boek geschreven. De familie van Ian Fleming had hem gevraagd het boek te schrijven.

Het is in 2008 honderd jaar geleden dat Ian Fleming geboren werd. Zijn familie eert hem door zijn beroemde geheim agent James Bond weer tot leven te wekken. Het nieuwe 007-avontuur verschijnt op 28 mei, de geboortedag van Fleming. ‘Devil may care’ speelt zich af op twee continenten ten tijde van de Koude Oorlog.

De 54-jarige Faulks is bekend van boeken als ‘The girl at the lion d’or’, ‘Birdsong’ en ‘Charlotte Gray’. Hij voelde zich gevleid en was verrast toen de familie van Fleming hem benaderde. “Ik hoop dat de lezers genieten van mijn boek en dat Ian Fleming het een acceptabele aanvulling van de James Bond-reeks zou hebben gevonden”, vertelt hij.

Volgens Corinne Turner, de directeur van Ian Fleming Publications, zijn de nabestaanden van Fleming dolgelukkig met het boek van Faulks. Ook Barbara Broccoli, de producent van de Bondfilms, zou onder de indruk zijn van het verhaal.

Fleming schreef veertien boeken over James Bond. Al deze boeken zijn verfilmd. Niet van elke film bestaat ook een boek. In totaal verschenen er 21 Bondfilms, waarvan de laatste ‘Casino royale’ was. Of ‘Devil may care’ verfilmd wordt, is nog onbekend.

Ian Fleming overleed in 1964 op 56-jarige leeftijd aan een hartaanval.

[Novum]