Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mannen willen het liefst een dagje Beatrix zijn

Twintig procent van de mannen zou wel een dagje koningin Beatrix willen zijn. En anders Floortje Dessing. Dat blijkt uit onderzoek. Vrouwen kiezen voor Máxima.

Twintig procent van de mannen zou graag eens een dagje koningin Beatrix willen zijn. Maar ook het leven van Floortje Dessing lijkt hen wel wat. Twaalf procent van de mannen wil best een keer ruilen met de reislustige presentatrice, zo blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond.

Gevraagd naar met welke bekende Nederlandse man ze een dag willen ruilen, kiest veertien procent voor premier Balkenende. Op twee staat coureur Christijan Albers, met tien procent. Dat slechts drie procent een dag Thijs Römer wil zijn, de man van Katja Schuurman, kan opvallend genoemd worden.

Vrouwen willen het liefst een dag als prinses door het leven. Máxima is daarbij favoriet: 21 procent van de ondervraagden gaf aan wel eens in haar schoenen te willen staan. Acht procent koos voor koningin Beatrix.

Het onderzoek werd in opdracht van Pepsi uitgevoerd onder achthonderd mannen en vrouwen tot 40 jaar in het kader van het nieuwe MTV-programma Roll the Dice. Daarin worden mensen gevolgd die het maximale uit het leven willen halen. De eerste aflevering is zaterdag.

[Novum]