Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ruzie rond aandelen zender Het Gesprek

Tv-presentator Pieter Storms heeft gisteren beslag laten leggen op de woningen van Frits Barend, Ruud Hendriks en Derk Sauer nadat hij buitenspel is gezet bij de nieuwe praatzender Het Gesprek. Er hangt hen volgens De Telegraaf een miljoenenclaim boven het hoofd van Storms. Aanleiding is een ruzie achter de schermen van Het Gesprek, de nieuwe televisiezender die vanaf 2 oktober te zien is. Aandeelhouders Barend, Hendriks en Sauer, die met de zender beginnen, maakten eerder bekend dat Storms zich had ‘teruggetrokken’.

Maar volgens Storms is het idee voor de tv-zender van hém afkomstig en hebben Barend, Hendriks en Sauers zich het concept ‘op slinkse wijze toegeëigend’. Storms had zijn concept laten registeren voordat hij het idee naar buiten zou brengen. Daarna besloot hij om het concept met Frits Barend en Derk Sauer verder uit te werken. Later kwam daar Hendriks bij, zo blijkt uit vertrouwelijke stukken.

In die stukken staat ook dat al in een vroeg stadium is vastgelegd dat Barend, Hendriks, Sauer én Storms ieder 25 procent van de aandelen van de houdermaatschappij Het Gesprek Holding bv zouden krijgen en dat ze ook alle vier bestuurder zouden worden van deze vennootschap. Dat is op 13 juni in bijzijn van advocaten op papier gezet. Zowel Storms als de andere aandeelhouders brachten 25.000 euro in.

Uit de stukken bij de rechtbank blijkt echter dat Barend, Hendriks en Sauer, nadat Storms hen had aangesproken op het aangaan van risicovolle financiële verplichtingen van de vennootschap, hem al snel op een zijspoor hebben gezet. Het trio besloot een nieuwe onderneming voor Het Gesprek op te zetten, waar Storms niet meer in voorkwam. Pogingen van Storms om via bemiddeling uit het gerezen conflict te komen, hadden de afgelopen weken geen resultaat.

Vooruitlopend op de uiteindelijke schadeclaim heeft de raadsman van Storms de rechtbank Amsterdam verzocht om beslag te leggen op de woningen van het drietal.

Pieter Storms: ‘Ik ben er niet uitgestapt, zoals ze doen geloven, maar ze hebben mij een loer gedraaid. Nu handelen ze te kwader trouw en richten ze achter mijn rug om een schaduw-bv’tje op waarnaar de hele boedel van Het Gesprek bv is overgeheveld. Dat is gewoon ordinaire diefstal.’ Volgens woordvoerder Charles Huijskens van Het Gesprek is het verhaal van Storms ‘bezijden de waarheid’. Ze zien de uitspraak van de rechter met vertrouwen tegemoet. [Adformatie/Radio.NL]

Gerelateerde berichten