Zoek
Sluit dit zoekvak.

Negen BET-nominaties voor rapper T.I.

Met kans op negen prijzen hoort de Amerikaanse rapper T.I. ook dit jaar bij de favorieten voor de Black Entertainment Television (BET) Hip Hop Music Awards.

(Novum/AP) – Met kans op negen prijzen hoort de Amerikaanse rapper T.I. ook dit jaar bij de favorieten voor de Black Entertainment Television (BET) Hip Hop Music Awards, een van de meest prestigieuze awardshows in de hiphopindustrie. Ook vorig jaar was T.I. populair. Toen werd hij acht keer genomineerd en ging hij uiteindelijk met drie prijzen naar huis.

Dit jaar maakt T.I., wiens echte naam Clifford Joseph Harris Jr. is, onder meer kans op de prijs voor tekstschrijver van het jaar, nummer van het jaar en beste liveoptreden. Hij gaat de strijd aan met gerenommeerde tegenstanders als Lil’Wayne, Kanye West, Common, Jay-Z, Ludacris en 50 Cent.

Hoewel de zelfbenoemde ‘King of the South’ te zien was in de videoclip ‘My love’ van Justin Timberlake is T.I. relatief onbekend in Europa. In de VS is hij een ster van formaat.

De derde editie van de BET-Awards is op 17 oktober.

[Novum]