Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sex Pistols geven jubileumconcert

The Sex Pistols maken een comeback ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van ‘Never mind the bollocks’. De punkband geeft op 8 november een concert.

The Sex Pistols maken een eenmalige comeback ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van hun album ‘Never mind the bollocks’. De Britse rockband geeft op 8 november een concert in Londen, zo meldde BBC News dinsdag. Bandleden John Lydon, Steve Jones, Paul Cook en Glen Matlock, die in 1978 uit elkaar gingen, zijn allen van de partij.

‘Never mind the bollocks’, met legendarische nummers als ‘God save the Queen’ en ‘Anarchy in the UK’, wordt voor de gelegenheid opnieuw uitgebracht. Vier singles, waaronder ‘Pretty vacant’ en ‘Holidays in the sun’, zijn binnenkort opnieuw te koop op vinyl.

De plaat wekte in 1977 de nodige verontwaardiging. ‘God save the Queen’ werd aanvankelijk zelfs geboycot door de BBC. Uiteindelijk bereikte het nummer de tweede plaats in de Britse hitlijst, ten tijde van het zilveren jubileum van Elizabeth II. Volgens complottheorieën werd de single moedwillig geweerd van de eerste plek om de koningin gezichtsverlies te besparen.

The Sex Pistols kwamen in 1996 nog bijeen voor een wereldtoer. De vier muzikanten speelden in 2003 voor het laatst samen.

[Novum]