Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Tarzan’ breekt verkooprecord

Ruim vier maanden na de première van ‘Tarzan’ zijn er 500 duizend kaarten voor de musical verkocht. Daarmee is het de bestverkopende Disneyproductie in Europa.

Ruim vier maanden na de première van ‘Tarzan’ zijn vijfhonderdduizend kaarten voor de musical verkocht. Daarmee is het de bestverkopende Europese Disneyproductie in de eerste maanden na de première. Dat heeft Joop van den Ende Theaterproducties donderdag bekendgemaakt.

De directeur van het Amerikaanse Disney Theatrical Productions, Thomas Schumacher, is erg blij met het succes van de Nederlandse versie van de musical. “Het enorme succes van de Nederlandse productie maakt iedereen bijzonder trots”, stelt hij in een persbericht. “Onze dank en felicitaties gaan ook uit naar het Nederlandse publiek dat de voorstelling met open armen heeft ontvangen en ‘Tarzan’ tot zo’n succes maakt.”

‘Tarzan’ vertelt het verhaal van een Brits jongetje dat na de dood van zijn ouders in de Afrikaanse jungle wordt opgevoed door apen. Wanneer hij Jane ontmoet, slaat de twijfel over waar hij thuishoort toe. De hoofdrollen in de musical, waarvoor Phil Collins de muziek schreef, worden gespeeld door Ron Link en Chantal Janzen. ‘Tarzan’ is acht keer per week te zien in het Circustheater in Scheveningen.

[Novum]