Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ruim 5000 inschrijvingen voor de Q-music ruimtereis

Het landelijke radiostation Q-music heeft inmiddels ruim 5000 aanmeldingen binnen voor de ruimtereis die het radiostation gaat weggeven. Na de start van de actie een kleine week geleden had men binnen één uur al 1000 mensen die zich hadden ingeschreven voor de Q-music Ruimtereis.

Op vrijdag 28 september maakt men bekend welke Q-music luisteraar als derde Nederlander de ruimte in zal gaan. De winnaar krijgt een volledig verzorgde reis naar één van de lanceerbasissen in de Verenigde Arabische Emiraten of Singapore. Na een intensieve training volgt de ruimtevlucht. Eenmaal terug op aarde worden de ‘astronaut wings’ uitgereikt. Daarmee mag de Q-music luisteraar zich officieel astronaut en de derde Nederlander in de ruimte noemen.

Voor deze ruimtevlucht is Q-music een samenwerking aangegaan met Space Adventures. Deze Amerikaanse onderneming is wereldleider op het gebied van ruimte-ervaringen en is ook verantwoordelijk voor de eerste commerciële vluchten naar het ruimtestation ISS.

Onderzoek
Onderzoeksbureau De Vos & Jansen deed een onderzoek onder 500 respondenten van 20 tot 49 jaar en de uitkomst is dat ruim 70% van de Nederlanders deze unieke ervaring wil meemaken. Onder de 20 tot 29 jarigen is de interesse voor het maken van een ruimtereis het hoogst, ruim 81% wil graag de ruimte in. Het maken van een ruimtereis wordt niet als vanzelfsprekend beschouwd, want 70% van de ondervraagden denkt dat het over vijftig jaar nog steeds niet de gewoonste zaak is om in een ruimteveer te stappen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten