Nieuwe album REM uit in april

Het nieuwe album van REM komt uit in april. Op de valreep van 2007 maakt de groep ook de naam bekend: ‘Accelerate’. Het is het veertiende studioalbum van REM.

Het nieuwe album van REM komt uit in april. Op de valreep van 2007 maakt de groep ook de naam bekend: ‘Accelerate’. Dat meldt muziekblad NME. Het is de veertiende studioplaat van de Amerikaanse band, die groot werd met nummers als ‘Losing my religion’ en ‘Everybody hurts’.

Het nieuwe album is opgenomen in Vancouver en Dublin. Als producent werd Jacknife Lee aangetrokken, die eerder samenwerkte met Bloc Party en Snow Patrol.

Volgens zanger Michael Stipe heeft de groep nooit eerder zo snel een album in elkaar gedraaid als deze. Tijdens de opnames van het laatste album, ‘Around the sun’ uit 2004, zou de groep de focus kwijt zijn geraakt. Die is nu weer helemaal terug.

[Novum]