Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Angela Groothuizen vindt oud worden niet leuk

Angela Groothuizen wordt volgend jaar 50, een mijlpaal die ze met gemengde gevoelens tegemoetziet. “Sommige kanten van het ouder worden zijn niet leuk”

Angela Groothuizen wordt volgend jaar 50, een mijlpaal die ze met gemengde gevoelens tegemoetziet. “Sommige kanten van het ouder worden zijn niet leuk”, vertelt ze zaterdag in het AD. “Nee, dat is niet bitter, maar een natuurlijk proces.”

Zo zijn er de fysieke gevolgen van het ouder worden. “Tegenwoordig moet ik mijn haar verven. En ik moet uitkijken dat ik niet elk jaar wat dikker word”, legt de zangeres uit. “Vroeger stond ik jaarlijks vele keren op de voorkant van bladen. Dat was vaste prik, maar het hield opeens op. Ik had geen tientallen fotosessies meer, maar nog maar een paar.”

Ook de aanbiedingen die ze krijgt, veranderen naarmate haar leeftijd vordert. “Laatst werd ik gevraagd voor een commercial over te hoog cholesterol. Ik lag dubbel van het lachen. Ik heb ook nog een hoge bloeddruk in de aanbieding, zei ik. Uiteindelijk bleek ik te gezond te zijn voor die reclame.”

Groothuizen, die haar carrière begon bij de Dolly Dots, presenteert maandag haar nieuwe Nederlandstalige album ‘Melk en honing’.

[Novum]