Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Anna Nicole Smith gaf zoon xtc

Anna Nicole Smith gaf haar zoon een xtc-pil. De voormalige playmate wilde niet dat hij ‘samen met vrienden onverantwoord experimenteerde met drugs’.

(Novum/AP) – Anna Nicole Smith gaf haar zoon Daniel eens een xtc-pil, omdat ze niet wilde dat hij ‘samen met vrienden onverantwoord experimenteerde met drugs’. Dat verklaarde haar ex-vriend Daniel Birkhead tijdens een ondervraging in het onderzoek naar de precieze doodsoorzaak van de jongen.

Volgens Birkhead was er enige spanning te bespeuren tussen de playmate en haar zoon, die inmiddels beiden zijn overleden. “Ze maakte zich zorgen over zijn overmatige drank- en drugsgebruik”, legt Birkhead uit. “En de kinderen met wie hij omging stonden haar ook niet aan.”

Ook herinnert Birkhead zich nog een feestje dat hij met Daniel, Anna Nicole en haar advocaat Howard D. Stern had bezocht waar marihuana aanwezig was. Hij kon alleen niet vertellen of het waar was dat zij ook werkelijk drugs tot zich hadden genomen.

Birkhead kreeg samen met Anna Nicole dochtertje Daniellynn. Na de dood van de blondine stonden meerdere potentiële vaders op, maar na een DNA-test bleek Birkhead de echte te zijn. Daarna nam hij de jonge Daniellynn in huis.

Daniel overleed op 10 september 2006 door een combinatie van drugs en antidepressiva. Hij stierf in een ziekenhuis in Nassau, de hoofdstad van de Bahamas, op 20-jarige leeftijd. Zijn moeder overleed bijna een half jaar later op 8 februari 2007 in Florida. Zij nam op 39-jarige leeftijd per ongeluk een overdosis medicijnen, die haar fataal werd.

[Novum]