Search
Close this search box.

Ex-dj Avro vast wegens misbruik

Voormalig Avro-dj Romeo Altenberg blijft in voorlopige hechtenis in verband met een misbruikzaak. Hij kwam dinsdag in Utrecht voor tijdens een pro-formazitting.

Voormalig Avro-dj Romeo Altenberg blijft in voorlopige hechtenis in verband met een misbruikzaak. Hij kwam dinsdag in Utrecht voor tijdens een pro-formazitting. “De aanklacht wordt nog onderzocht en een aantal getuigen moet nog worden gehoord”, meldt een woordvoerder van de rechtbank in Utrecht.

De advocaat van de 53-jarige Altenberg diende dinsdag een verzoek in bij de rechtbank om haar cliënt vrij te laten, maar dat werd afgewezen. Op 6 juni moet hij opnieuw voorkomen.

Volgens de regionale zender RTV Utrecht zou Altenberg meerdere minderjarigen hebben misbruikt, onder wie een jongen die aan zijn zorg was toevertrouwd. Het is niet de eerste keer dat de dj terechtstaat. Tien jaar geleden is hij volgens de regionale omroep al veroordeeld tot een celstraf voor het misbruik van een 19-jarige man.

In de jaren tachtig had Altenberg onder zijn eigen naam een radioprogramma bij de Avro.

[Novum]