Search
Close this search box.

Blad Rolling Stone steunt Barack Obama

Rolling Stone steunt de Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama. Het is voor het eerst dat het blad zijn voorkeur voor een kandidaat zo vroeg uitspreekt.

(Novum/AP) – Rolling Stone steunt de presidentskandidatuur van de Democratische senator Barack Obama. Het is voor het eerst dat het Amerikaanse muziektijdschrift nog tijdens de voorverkiezingen zijn voorkeur voor een presidentskandidaat uitspreekt.

De reden daarvoor is volgens de redactie tweeledig. “Het ongedaan maken van de rampzalige jaren van Bush vereist een leider die een diep verdeeld land kan verenigen en begaafde politici zoals Obama zijn zo dun gezaaid, dat elk van ons zijn steentje moet bijdragen.”

Obama heeft volgens het blad precies datgene wat een president nodig heeft: afstand doen van de politiek van angst, de meeste dringende kwesties waar het land voor staat zonder blad voor de mond ter sprake brengen en vasthouden aan zijn principes, schrijft hoofdredacteur en uitgever Jann Wenner in het blad.

Obama’s rivaal voor de Democratische presidentsnominatie, Hillary Clinton, is volgens het tijdschrift een ‘capabele’ senator, maar haar campagne toont aan ‘dat haar ervaring weinig gewicht in de schaal legt’. “Ze heeft zich een slechte manager en slechte stratege getoond die zich op geheel natuurlijke en gemakkelijke wijze overgaf aan een politiek van afleiding, trivialisering en op de man spelen”, schrijft Wenner.

[Novum]