Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Junkie XL maakt remix voor ‘bekende popdiva’

Junkie XL heeft twee remixen gemaakt voor een track van ‘een enigszins bekende popdiva’. Wie de popster is, kan de 40-jarige artiest niet zeggen.

Junkie XL heeft twee remixen gemaakt voor een track van ‘een enigszins bekende popdiva’. Dat vertelt de Nederlandse dj en producer op het weblog dat hij bijhoudt voor het VPRO-programma 3 Voor 12.

Wie de popster is, kan de 40-jarige artiest niet zeggen. “Ik wil graag melden wie deze popdiva is, maar moest een geheimhoudingsverklaring tekenen”, vertelt hij. “Heb zelfs niet eens het liedje hier. Er kwam iemand van de platenmaatschappij om de track voor mij te spelen.”

De remixen zijn inmiddels af. “Ik ben blij met het resultaat en het is natuurlijk een grote eer”, jubelt de dj, die eigenlijk Tom Holkenborg heet. “Dat zou indruk maken als ik kon zeggen om wie het ging, maar ja.”

Holkenborg woont sinds vijf jaar in Venice in Californië, waar hij onder meer soundtracks voor films en computerspellen maakt. Momenteel is hij bezig muziek te maken voor een trailer van ‘Hancock’, een ‘goede kazige Hollywood-comedy’ met Will Smith.

Junkie XL scoorde in 2002 onder de naam JXL een wereldwijde hit met ‘A little less conversation’, een remix van een nummer van Elvis Presley. Hij werkte samen met sterren als Britney Spears, Coldplay, Justin Timberlake, Scissor Sisters en Avril Lavigne. Maandag verschijnt zijn nieuwe album ‘Booming back at you’.

[Novum]