Search
Close this search box.

Brad en Angelina doneerden ruim vijf miljoen euro

Brad Pitt en Angelina Jolie hebben in 2006 ruim vijf miljoen euro aan goede doelen gegeven. Het geld ging onder meer naar Artsen Zonder Grenzen.

Brad Pitt en Angelina Jolie hebben in 2006 ruim vijf miljoen euro aan goede doelen gegeven. Dat blijkt volgens de Amerikaanse internetkrant Huffington Post uit belastinggegevens die zijn ingezien. Het acteursstel richtte begin 2006 de Jolie-Pitt Foundation op om humanitaire projecten over de hele wereld te steunen.

De grootste donaties van het stel waren bestemd voor Artsen Zonder Grenzen en de Global Aids Alliance. Beide organisaties ontvingen ruim zeshonderdduizend euro.

Andere goede doelen waarvan Pitt en Jolie de kas spekten, waren onder meer het Rode Kruis in Namibië -het land waar hun dochtertje Shiloh werd geboren- en de Daniel Pearl Foundation, die verschillende culturen dichter bij elkaar wil brengen. Jolie speelde een hoofdrol in de film ‘A mighty heart’ over het leven van de in Pakistan vermoorde journalist waarnaar de stichting vernoemd is.

[Novum]