Search
Close this search box.

Beatles willen release oude opnamen voorkomen

De Beatles willen voorkomen dat oude opnamen van de band worden uitgebracht. Het gaat om opnamen die zijn gemaakt tijdens een optreden in 1962 in Hamburg.

(Novum/AP) – De Beatles willen voorkomen dat oude opnamen van de band worden uitgebracht. Apple Corps, het bedrijf dat de belangen van de band behartigt, heeft daarom het Amerikaanse Fuego Entertainment aangeklaagd.

Het gaat om opnamen uit 1962 die zouden zijn gemaakt tijdens een optreden in de Star Club in het Duitse Hamburg. Er zouden onder meer acht nummers bij zitten die nooit eerder zijn uitgebracht, waaronder ‘Lovesick blues’ van Hank Williams gezongen door Paul McCartney.

Apple Corps beweert dat de opnamen destijds illegaal zijn gemaakt en dat de slechte kwaliteit van het materiaal afbreuk kan doen aan het imago van de Beatles. Volgens Fuego Entertainment zijn de nummers echter met instemming van de bandleden opgenomen.

Fuego Entertainment wil de muziek uitbrengen onder de naam ‘Jammin’ with the Beatles and friends, Star Club, Hamburg, 1962′. Hoe het bedrijf aan de bandjes komt is niet bekend.

[Novum]