Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bryan Adams doet douanebellen rinkelen

Bryan Adams was het middelpunt van de belangstelling toen hij op een vliegveld de alarmbellen deed rinkelen. De rocker maakt momenteel een toer door Europa.

Bryan Adams was onlangs het middelpunt van de belangstelling toen hij op een vliegveld de alarmbellen deed rinkelen. De rocker, die momenteel een toer maakt door Europa, werd door de douane aangehouden toen een controlepoortje op hol sloeg. De boosdoener bleek een metalen klemmetje van zijn gitaar, een zogenoemd capodastro, dat hij in zijn zak had zitten.

De muzikant kon wel lachen om het incident, waarvan hij niet zei waar het gebeurde. “Dat is inderdaad wel een massavernietigingswapen”, grapte hij donderdagavond in de Amsterdamse Renaissance Koepelkerk. Daar gaf Adams een kort promotioneel optreden voor een beperkt aantal mensen die kaarten hadden gewonnen via een actie van radiozender Q-Music.

Drie kwartier lang speelde Adams nummers van zijn nieuwe album ’11’, waaronder ‘Oxygen’, en oude hits als ‘Heaven’, ‘Cuts like a knife’ en ‘Summer of ’69’. Na afloop nam hij nog even de tijd om een praatje te maken met aanwezige fans en albums te signeren.

Ter promotie van zijn nieuwe plaat trekt de Canadese artiest in elf dagen langs elf verschillende Europese steden. De krachttoer begon op 7 maart in Lissabon en eindigt zondag in Wenen. Optredens vonden al plaats in onder meer Parijs, Londen en Milaan.

Voor trouwe fans was het optreden van donderdag slechts een opwarmertje. De zanger staat op 1 oktober in het Rotterdamse Ahoy.

[Novum]