Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Carice en vriend ‘absoluut geen match’

Carice van Houten verbaast zich nog altijd over haar relatie met de Duitse acteur Sebastian Koch. Volgens de actrice zijn de verschillen onmiskenbaar groot.

Carice van Houten verbaast zich nog altijd over haar relatie met de Duitse acteur Sebastian Koch. “Als Sebastian en ik ons zouden inschrijven bij een datingbureau, zouden we absoluut geen match zijn”, vertelt ze in een interview met het tijdschrift Hide & Chic. “Als je onze profielen naast elkaar legt, geef je geen cent voor onze relatie; die is gedoemd te mislukken.”

Volgens de 31-jarige actrice zijn de verschillen onmiskenbaar groot. “Hij is veertien jaar ouder, Duitser, woont zevenhonderd kilometer verderop, is ook een veelgevraagd acteur, hij heeft een kind van twaalf, hij is heel erg netjes; eigenlijk is het gewoon niet te doen, en toch werkt het.”

De 45-jarige acteur en Van Houten hebben nu tweeënhalf jaar een verhouding met elkaar. Haar relatie met haar tegenspeler uit de film ‘Zwartboek’ geeft de actrice meer rust in haar drukke leven. “Ik ben een stuk rustiger geworden. Ik ga voor het eerst met iemand ergens doorheen en ik vind het een wonder dat hij van me blijft houden, ook als hij mijn zwakke kanten ziet”, vertelt ze. “Hij zegt zelfs dat hij daarom nog meer van me houdt; hij houdt van het ’totaalpakketje’.”

Door hun drukke en succesvolle carrières hebben de filmsterren nauwelijks tijd om te werken aan een gezamenlijke thuisbasis. “We zouden best samen in een huis willen gaan wonen”, zegt Van Houten. “We hebben het allebei veel te druk met filmen. We bellen elkaar elke dag, soms een paar keer per dag. Soms zien we elkaar maanden niet en als je dan samen bent is het heel intens.”

Van Houten is samen met Pierre Bokma tot en met 28 juni te zien in diverse Nederlandse theaters met het toneelstuk ‘De gravin van Parma’. Koch verblijft momenteel in Berlijn voor de opnamen van ‘Effi’. De speelfilm, naar een boek van de Duitse schrijver Theodor Fontane, gaat over het treurige leven van een 17-jarig meisje.

[Novum]