Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Cirque du Soleil langer in Amsterdam

Cirque du Soleil heeft vijftien voorstellingen toegevoegd aan zijn speelschema in Amsterdam. De laatste voorstelling van ‘Varekai’ is nu op 25 mei.

Cirque du Soleil heeft vijftien voorstellingen toegevoegd aan zijn speelschema in Amsterdam. Hiertoe is besloten door ‘de overweldigende belangstelling van het Nederlandse publiek’, laat het circus maandag weten. De laatste voorstelling van ‘Varekai’ is nu op 25 mei.

‘Varekai’, wat zo veel betekent als ‘overal’, heeft sinds de Nederlandse première op 29 februari ruim 170 duizend bezoekers naar de grote tent naast de Amsterdam Arena getrokken. Cirque du Soleil wil met de show de nomadische ziel van de circustraditie eren.

‘Varekai’ ging in 2002 in de Canadese thuisbasis Montreal in première en reisde vervolgens langs Canadese, Amerikaanse en Australische steden. In Europa werden Antwerpen en Londen aangedaan, waarna de ploeg neerstreek in Amsterdam.

Na de laatste show in Nederland vertrekken de 190 medewerkers naar Berlijn, Oberhausen en Wenen. Over twee jaar komt Cirque du Soleil met een nieuwe show naar Nederland.

[Novum]