Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dennis Weening wint TijdReisRace

Dennis Weening bewees zaterdag dat auto en tram niet altijd efficiënt zijn om van a naar b te komen. Hij fietste in 23 minuten van Leidschendam naar Den Haag.

Dennis Weening heeft bewezen dat de auto en het openbaar vervoer niet altijd even efficiënt zijn om van a naar b te komen. De MTV-vj, die donderdag werd ontmaskerd als de mol in Wie is de Mol, trapte zaterdag op zijn fiets in 23 minuten van winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam naar het Plein in Den Haag. Daarmee versloeg hij zijn concurrenten die dezelfde route aflegden met de tram en de auto, laat het Stadsgewest Haaglanden weten.

Cesar Zuiderwijk, de drummer van Golden Earring, en TV West-presentatrice Kirsten van Dissel namen voor de aftrap van de campagne TijdReizen de tram en de auto. Over de route van Leidschendam naar Den Haag deden ze respectievelijk 28 en 35 minuten. Met de campagne wil Stadsgewest Haaglanden reizigers aansporen een slimme keus te maken voor een vervoersmiddel.

Op de website tijdreizen.nl kunnen reizigers met behulp van een routeplanner uitzoeken welk vervoersmiddel voor een bepaald traject de meeste tijdswinst oplevert.

[Novum]