Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dolgelukkige Maria in ‘Sound of Music’

Wieneke Remmers is dolgelukkig met haar rol als Maria in de nieuwe musicalbewerking van ‘The sound of music’. “Het is echt een uitdaging”, vertelde de blondine.

Wieneke Remmers is dolgelukkig met haar rol als Maria in de nieuwe musicalbewerking van ‘The sound of music’. “Het is echt een uitdaging”, vertelde het aanstormend talent woensdag tijdens een persconferentie in het Oostenrijkse Salzburg. “Ik sta van begin tot eind op het toneel, heb veel te spelen, dat is wel spannend.”

Dat de nieuwste productie van V&V Entertainment voor een groot deel op haar schouders rust, beseft de nieuwkomer zich maar al te goed. “Het verhaal gaat natuurlijk wel over wat Maria meemaakt en dat moet je vertellen en dat moet wel goed gaan”, zei ze. “Ik probeer daar niet zo veel over na te denken.”

Het is de eerste hoofdrol voor de 29-jarige blondine. Hoewel ze al eerder te zien was in musicals als ‘Rembrandt de musical’ en ‘De Jantjes’, werd ze bij het grote publiek bekend door haar deelname aan de Avro-show Op Zoek Naar Evita. Ze moest de competitie echter vroegtijdig verlaten.

Remmers kan zich goed inleven in haar alter ego, de jonge non Maria, die het klooster verlaat om als kindermeisje te werken voor de norse kapitein Von Trapp. “Ik was vroeger misdienaar en zat in het kerkkoor. Ook ben ik soms een flapuit als Maria. Dan zeg ik dingen en denk ik: o, dat had ik even niet moeten doen.”

‘The sound of music’, met verder rollen voor onder anderen Rein Kolpa, Anouk Maas en Koen Crucke, gaat op 28 september in première in het Efteling Theater in Kaatsheuvel.

[Novum]