Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Jan Keizer teleurgesteld over albumverkoop

Jan Keizer is ontdaan over de tegenvallende verkoopcijfers van zijn laatste album ‘Geef mij je lach’. De plaat verdween binnen zes weken uit de Album Top 100.

Jan Keizer is ontdaan over de tegenvallende verkoopcijfers van zijn laatste album ‘Geef mij je lach’. De plaat debuteerde op de 21e plaats in de Mega Album Top 100, en verdween binnen zes weken uit de hitlijst. “Ik ben er enorm door teleurgesteld”, zegt Keizer in het weekblad Story. “Ik had dat niet verwacht. Voor een gouden plaat moet je minimaal 35 duizend exemplaren hebben verkocht en daar zitten we bij lange na niet aan.”

De 58-jarige zanger denkt te weten wat de reden is voor de teleurstellende albumverkoop. “Volgens mij nemen de mensen het mij kwalijk dat ik degene ben die de stekker uit BZN heeft getrokken.” De Band Zonder Naam stopte afgelopen zomer na 41 jaar. Het besluit om te stoppen kwam van Jan, die zich als soloartiest wilde profileren.

Na een afscheidstournee door Nederland viel op 16 juni het doek voor BZN definitief, met een groot concert in Ahoy in Rotterdam. De daaropvolgende plaat ‘Adieu BZN – the last concert’ stond 31 weken in de Mega Album Top 100 en voerde drie weken lang de lijst aan. Een dergelijk succes als soloartiest blijft tot op heden uit voor Keizer.

De Tros is volgens de oud-BZN’er ook schuldig aan de teleurstellende verkoopcijfers van het Nederlandstalige album. ‘De grootste familie van Nederland’ stelde het realityprogramma van de zanger uit. “Vorig jaar heb ik voor de Tros een reallifesoap ogenomen en die zou ongeveer rond dezelfde tijd worden uitgezonden als mijn cd uitkwam. De soap werd echter uitgesteld naar februari van dit jaar en nu komt hij wéér later op tv”, vertelt hij. “De soap had de verkoopcijfers behoorlijk kunnen opkrikken.”

De Volendamse volkszanger denkt verder dat veel mensen niet weten dat zijn solocarrière doorging na het stoppen van de het immens populaire BZN. “Het publiek heeft kennelijk het idee dat ik helemaal ben gestopt. Dat na het heengaan van BZN ook Jan Keizer niet meer zingt”, zegt hij. “Die reactie hoor ik heel veel.”

[Novum]