Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dyanne Beekman onthult collectie voor volle vrouw

Dyanne Beekman heeft vrijdag Dyanne+, een kledingcollectie voor de volslanke vrouw, gepresenteerd. De collectie is voor vrouwen met maat 44 tot en met 58.

Dyanne Beekman heeft vrijdag in de C&A in Amsterdam Dyanne+, een kledingcollectie voor de volslanke vrouw, gepresenteerd. “Na de lancering van de Dyanne Basics-lijn vorig jaar heb ik zo veel reacties gehad van vrouwen die teleurgesteld waren”, vertelt de imagostylist. “Ik had destijds in de commercial gezegd dat de lijn voor iedere vrouw is, maar die ging maar tot maat 46.” Met Dyanne+ richt Beekman zich nu op vrouwen met kledingmaat 44 tot en met 58.

De 35-jarige modekenner had bijna verstek moeten laten gaan bij de lancering van haar nieuwe collectie. Onlangs kwam ze bij het uitlaten van haar hond ten val en liep daarbij een hersenschudding op. “Ik heb de nodige medicatie genomen om hier te zijn”, vertelt de brunette. “Dit kon ik niet afblazen. Ik moet zeggen dat ik het nu vanuit mijn nek weer voel opkomen. Het heeft lichamelijk meer met me gedaan dan ik had verwacht.”

Voor haar collectie liet Beekman zich inspireren door haar moeder, aan wie ze de collectie opdroeg. “Wat ik vooral van mijn moeder weet is dat alle grotematenmode te hoog zit”, vertelt ze. “Volumineuze vrouwen hebben het snel warm, dus het moet laag en losjes zijn. Als het enigszins getailleerd is passen de bovenarmen er niet in.”

Beekman constateerde dat veel kledingmerken voor de grotere maten een kleine maat vergroten. “Dan raakt het uit verhouding”, legt ze uit. “Wij hebben geprobeerd iets te maken van een mooie kwaliteit, wat betaalbaar is. Ik denk dat je dankzij Dyanne+ als volumineuze vrouw kunt zijn wie je bent zonder te camoufleren.”

Volgens Dyanne mag in de kast van de modebewuste vrouw dit voorjaar geen pak in zwart, carbonblauw of taupe ontbreken. Ook een leren colbertje, een slimfit wit overhemd en de tuniek zijn niet weg te denken uit het modebeeld van nu.

Een modeflater is dit seizoen niet snel te begaan, zo vindt Dyanne. “Eigenlijk mag alles. Het is zo extreem dat de trends uit verschillende jaren weer bij elkaar komen en heel erg van nu zijn. Het allerbelangrijkst is niet of het nog kan, maar of je persoonlijkheid eruit blijkt.”

[Novum]