Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ex-Idols verzameld in nieuwe boyband

Tv-presentator Marco Verhagen heeft een nieuwe Nederlandse boyband in het leven geroepen. De groep bestaat uit vier ex-deelnemers van het tv-programma Idols.

Tv-presentator Marco Verhagen heeft een nieuwe Nederlandse boyband in het leven geroepen. De groep bestaat uit vier ex-deelnemers van het tv-programma Idols. Om welke Idols het gaat, wil Verhagen nog niet kwijt. “Er zijn vier seizoenen op tv geweest en ik heb de leukste en meest talentvolle krenten uit de muzikale pap gehaald”, vertelt hij. “Welke vier het zijn geworden en wat de naam van de groep wordt, maak ik binnenkort bekend.”

De 31-jarige Verhagen, die ook radionieuwslezer is voor Novum Nieuws, laat weten dat de eerste single van de heren gepland staat voor begin juni. “Het is een heel commercieel nummer uit Zweden, beetje Abba-achtig. We nemen het op in zowel het Engels als het Nederlands.” De Nederlandse teksten schrijft Verhagen samen met zangeres en tekstschrijfster Lisa Boray, die de band ook over de zang adviseert. Boray is momenteel te zien als jurylid in het tv-programma Twinzz.

De nadruk bij de nieuwe jongensgroep ligt volgens Verhagen niet op de choreografie, maar op de muzikaliteit. “Ze zingen niet alleen geweldig, maar een aantal van de jongens bespeelt ook een muziekinstrument. Dus we kunnen ook een akoestische set met ze doen.”

Voor Verhagen, die vorig jaar voor de inmiddels opgedoekte tv-zender Tien het tv-programma Tijd voor Tien presenteerde, is de start van de boyband tevens het begin van zijn eigen agency. “Ik wil met Star Zone het management voor artiesten op me nemen en proberen zo veel mogelijk klussen voor ze te vinden.”

[Novum]