Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kimora Lee Simmons vraagt scheiding aan

Kimora Lee Simmons heeft de scheiding aangevraagd van Russell Simmons. De 32-jarige modeontwerpster en haar man zijn sinds maart 2006 al geen koppel meer.

(Novum/AP) – Kimora Lee Simmons heeft deze week de scheiding aangevraagd van haar man Russell Simmons. De 32-jarige modeontwerpster en haar man zijn sinds maart 2006 al geen koppel meer. De exotische schone gaf ‘onoverkoombare verschillen’ op als reden van de breuk.

Kimora en Simmons hebben samen twee kinderen, dochters Ming Lee (8) en Aoki Lee (5). In de scheidingspapieren vraagt ze om de volledige voogdij over de twee spruiten. Russell mag van Kimora de kinderen wel bezoeken. Maar kennelijk vertrouwt ze hem niet met de kinderen, want ze moeten dan wel altijd worden begeleid door een oppas en persoonlijke beveiliging.

Simmons wordt beschouwd als pionier in de hiphopindustrie. In 1984 richtte hij Def Jam op, het eerste platenlabel dat zich bezighield met rapmuziek. Zo stonden Run DMC, The Beastie Boys en Public Enemy er onder contract. Zijn vermogen wordt geschat op ruim vierhonderd miljoen euro. Kimora heeft tot op heden niet om alimentatie gevraagd.

De 50-jarige Simmons leerde zijn stukken langere vrouw Kimora kennen toen zij als model meeliep tijdens de New York Fashion Week. Ze is hoofd van het succesvolle modelabel Baby Phat en heeft een eigen sieraden- en cosmeticalijn. Kimora heeft momenteel een relatie met acteur Djimon Honsou, bekend van films als ‘Gladiator’ en ‘Blood diamond’.

[Novum]