Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Excuus voor schenden embargo over prins Harry

Een Australisch weekblad heeft verontschuldigingen aangeboden voor het publiceren van een artikel. Dat onthulde dat de Britse prins Harry in Afghanistan diende.

(Novum/AP) – Het Australische weekblad New Idea heeft maandag zijn verontschuldigingen aangeboden voor het publiceren van een artikel waarin werd onthuld dat de Britse prins Harry diende bij de Britse strijdkrachten in Afghanistan. Gevolg daarvan was dat Harry na een verblijf van tien weken uit Afghanistan moest vertrekken.

Toen het artikel in januari werd gepubliceerd was New Idea zich er niet van bewust dat er een embargo gold voor Harry’s verblijf in Afghanistan, zei het tijdschrift. Aanvankelijk wekte het artikel geen ruchtbaarheid, maar dat werd anders toen The Drudge Report, een nieuws- en gossipsite, ermee aan de haal ging. The Drudge Report noemde behalve New Idea nog een Duitse bron voor het verhaal over Harry.

New Idea zei dat het weliswaar niets van een embargo afwist en daar ook niet aan gebonden was, maar achteraf inziet dat het ‘ongevoelig en onverantwoordelijk’ was erover te berichten en deze ‘ernstige beoordelingsfout’ zeer betreurt.

[Novum]