Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Xfm Londen krijgt weer praatjes tussen de plaatjes

Het alternatieve jongerenstation Xfm in Londen stapt af van haar non-stop ‘XU’ format overdag. Met ingang van dinsdag 25 maart zal het station weer gepresenteerde programma’s gaan brengen, zo meldt ‘RadioToday’. De non-stop strategie, die in mei 2007 werd ingevoerd, heeft niet tot de gewenste stijging van de luistercijfers geleid, waarna is besloten om het overboord te zetten.

In mei 2007 besloot Xfm om tussen 10 en 16 uur haar deejays te vervangen door ‘DJ Free’ en uitsluitend non-stop muziek te gaan draaien. In het kader van ‘XU – Radio to the Power of U’ mochten luisteraars zelf bepalen wat er gedraaid wordt op Xfm. Middels SMS, telefoon en internet konden ze hun favoriete hits doorgeven aan de zender. Aanvankelijk leek het idee aan te slaan, want de luistercijfers van Xfm in Londen stegen van 1,8% naar 2,0%. Het daarop volgende kwartaal daalde het marktaandeel echter weer naar 1,2%. Ook het afgelopen kwartaal moest Xfm genoegen nemen met 1,3%.

Xfm heeft nu besloten om haar non-stop programmering tussen 10 en 16 uur te schrappen. Met ingang van dinsdag 25 maart, de dag na Pasen, zullen er weer deejays te horen zijn overdag. Zo zal middagdeejay Rick Shaw het blok tussen 9 en 13 uur voor zijn rekening gaan nemen. Hierdoor zal ook de ‘X-list’, een uur met klassieke indie hits, weer terug keren in de programmering en wel tussen 9 en 10 uur. Weekendjock Dave Berry zal vanaf dan de avondspits voor zijn rekening gaan nemen. De rest van de dagprogrammering, evenals de gewijzigde weekendprogrammering, zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Vooralsnog zal alleen Xfm in Londen overdag weer terugschakelen naar gepresenteerde programma’s. Wanneer de zusterstations in Manchester, Glasgow en het zuiden van Wales zullen volgen is nog onduidelijk. Vooralsnog blijven deze overdag non-stop. GCap Media, eigenaar van Xfm, is momenteel druk aan het onderhandelen met Global Radio over een eventuele overname van Gcap. Mocht dit niet doorgaan, dan gaan de Xfm stations in Manchester, Glasgow en het zuiden van Wales in de etalage. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten