Search
Close this search box.

Familie Kurt Cobain mogelijk dakloos

Dieven hebben via het sofi-nummer van Kurt Cobain zo veel uitgegeven dat zijn moeder en zus dakloos dreigen te raken.

De moeder en zus van Kurt Cobain, die recht hebben op vijftien procent van zijn nalatenschap, dreigen dakloos te raken. Een dievenstel heeft via zijn sofi-nummer 188 creditcard-accounts geopend en schulden opgebouwd die zijn complete erfenis van ruim 200 miljoen dollar erdoorheen jagen.

Weduwe Courtney Love, die de acties van de dieven ook in haar portemonnee voelt, laat New York Post weten in alle staten te zijn. “Kurt’s moeder heeft in totaal al recht op 163 miljoen dollar (103 miljoen euro), haar deel van de erfenis”, zegt de 43-jarige Love. Het huis van moeder Wendy Cobain heeft al een betalingsachterstand opgelopen en op het huis van haar dochter Kim is door de bank beslag gelegd.

Wie denkt dat Love het altijd makkelijk had, zit volgens de weduwe mis. “Ik heb jarenlang enkel een limiet van 500 dollar (316 euro) op mijn pinpas gehad”, zegt ze. Haar financiële problemen zaten Love zo hoog dat het bijna drastische gevolgen had voor de blondine. “Ik heb zelfmoord geprobeerd te plegen en heb me laten opnemen in een afkickkliniek. Het gaat gelukkig nu beter met mij.”

De FBI en Scotland Yard zijn hard op zoek naar de dieven die misbruik maken van het sofi-nummer.

[Novum]