Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Filmfonds investeert in meest talentvollen

Het Filmfonds reserveert de komende vier jaar het merendeel van zijn subsidie voor de ’talentvolste regisseurs en schrijvers’. Dat staat in een beleidsplan.

Het Filmfonds wil meer dan voorheen investeren in succesvolle filmmakers. Een groot deel van de subsidie wordt de komende vier jaar gereserveerd voor de ’talentvolste regisseurs en schrijvers’. Dat is te lezen in het beleidsplan ‘Ruimte voor talent’ dat het fonds voor de periode 2009-2012 heeft ingediend bij minister van Cultuur Ronald Plasterk.

De financiële kant van het beleidsplan houdt grofweg in dat er meer geld wordt geïnvesteerd in minder films. Daarmee wil het Filmfonds ‘consolidatie en professionalisering van de filmsector’ bevorderen, zo is te lezen in een verklaring van de organisatie. Realiseringssubsidies zullen alleen nog worden toegekend aan producenten die minimaal twee speelfilms op hun naam hebben staan.

In het beleidsplan vraagt het Filmfonds om 3,5 miljoen euro extra, die ten goede moet komen aan artistieke films, documentaires en animatiefilms. Momenteel heeft het fonds de beschikking over een budget van 37 miljoen euro.

[Novum]