Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gordon schrijft autobiografie

Gordon is begonnen met het schrijven van zijn autobiografie. Daarnaast werkt hij aan een tweede Engelstalige cd. Hierop zingt hij liedjes van Donny Hathaway.

Gordon werkt aan zijn autobiografie. “Het is tijd om te schrijven wat ik allemaal heb beleefd”, staat te lezen in zijn column in weekblad Privé. “Als ik alles de revue laat passeren, is het bijna ongeloofwaardig wat ik aan den lijve heb ondervonden.” De zanger en presentator heeft al een titel voor het boek, maar houdt die tot de verschijning voor zich.

Het duurt nog even voordat het boek over het leven van ‘Goor’ in de winkels ligt. “Ik neem er wel mijn tijd voor, want alles moet tot in detail en in waarheid worden opgetekend, zonder mensen te beschadigen”, schrijft de 39-jarige. “De ene keer schrijf ik drie kantjes per dag en dan weer een week niets.”

De zanger werkt niet alleen aan een boek, maar ook aan een nieuw solo-album. “Het wordt een Engelstalig project waarin ik een ode breng aan één van de grootste soullegendes: Donny Hathaway”, vertelt hij. “Voor velen zal Donny Hathaway een volslagen onbekende zijn, maar daar hoop ik verandering in te brengen.”

Het laatste solo-album ‘Met hart en ziel’ van Gordon was Nederlandstalig en verscheen negen jaar geleden. Het nieuwe soloalbum van Gordon wordt zijn tweede Engelstalige cd. Veertien jaar geleden bracht hij ‘Now is the time’ uit. “Het zingen in het Engels is altijd een vraagstuk geweest, maar ik heb dit altijd willen doen”, meldt hij in zijn column. Het is niet bekend wanneer de nieuwe cd van Gordon verschijnt.

[Novum]