Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Hells Angels beraamden moord op Mick Jagger’

Mick Jagger is veertig jaar geleden mogelijk aan een moordaanslag ontsnapt. De Hells Angels waren volgens een documentaire van plan de Stones-zanger te doden.

(Novum/AP) – Mick Jagger is veertig jaar geleden mogelijk aan een moordaanslag ontsnapt. De Hells Angels waren van plan om de Rolling Stones-zanger te vermoorden, zo zou blijken uit een documentaire die maandag wordt uitgezonden op BBC Radio 4.

De rocker werd volgens de BBC doelwit van de Hells Angels nadat hij had besloten leden van de beruchte motorclub niet meer als uitsmijters te willen inhuren. Tijdens een gratis optreden van de Britse band in Californië in december 1969 zou een 18-jarige fan zijn vermoord door leden van de Hells Angels. De motorclub heeft altijd alle betrokkenheid bij de moord ontkend.

Het plan was om Jagger om te brengen in zijn vakantiehuis in Long Island in New York, zeggen de makers van de documentaire. “Ze wilden hem vanaf de zee aanvallen”, vertelde Tom Mangold, de presentator van het BBC-programma, in de Sunday Telegraph. “De boot kwam in een storm terecht en alle mannen sloegen overboord.” De informatie zou afkomstig zijn van Mark Young, een voormalig FBI-agent.

Het is onduidelijk of Jagger ooit heeft geweten van de vermeende plannen voor een aanslag op zijn leven.

[Novum]