Search
Close this search box.

Gouden plaat voor Jeroen van der Boom

Jeroen van der Boom heeft zijn eerste gouden plaat binnen. De ‘Idol’Jeroen kreeg zaterdag goud voor zijn single ‘Jij bent zo’.

Jeroen van der Boom heeft zijn eerste gouden plaat binnen. In de backstage-uitzending van Idols ontving hij zaterdag uit handen van presentator Martijn Krabbé een gouden plaat voor meer dan 25 duizend verkochte exemplaren van zijn single ‘Jij bent zo’. Ook tekstschrijver Tony Neef mocht een gouden exemplaar in ontvangst nemen. De single staat inmiddels zeven maanden genoteerd in de Mega Top 100.

De gouden plaat was een grote verrassing voor de 35-jarige zanger. “Wow, heb je ooit wel eens iemand met z’n mond vol tanden zien staan?”, was zijn eerste reactie. “Mijn eerste gouden plaat, na een heel bijzonder jaar.”

Van der Boom scoorde met ‘Jij bent zo’ niet alleen een nummer 1-hit in Nederland, maar ook in België behaalde hij de hoogste positie van de hitparade. Ook de opvolger ‘Eén wereld’ werd in Nederland een nummer 1-hit. In de show op RTL 5 zong Jeroen zaterdag voor het eerst zijn derde single ‘Betekenis’. De drie singles zijn afkomstig van het album ‘Jij bent zo’, dat begin april verschijnt.

[Novum]