Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Howard K. Stern verrast door dood zoon Anna Nicole

De dood van de zoon van Anna Nicole Smith kwam voor Howard K. Stern als een totale verrassing. Dat vertelde de ex-vriend en advocaat van de playmate.

(Novum/AP) – De dood van de zoon van Anna Nicole Smith kwam voor Howard K. Stern als een totale verrassing. Dat vertelde de voormalige vriend en advocaat van de playmate dinsdag tijdens een ondervraging in het onderzoek naar de precieze doodsoorzaak van Daniel Smith.

Stern had geen idee van het drugsmisbruik van de zoon van Anna, die op 10 september 2006 op 20-jarige leeftijd overleed aan een combinatie van drugs en antidepressiva. “Daniel zei tegen me dat hij niet begreep waarom hij zo moe was”, vertelt de advocaat. “Ik deed er niets mee, maar nu wens ik dat ik het wel had gedaan.” Zes maanden na de dood van haar zoon overleed Anna Nicole op 39-jarige leeftijd onbedoeld aan een overdosis medicijnen.

De verklaring van Stern staat haaks op die van Larry Birkhead, die een dag eerder verklaarde dat hij en Anna Nicole op de hoogte waren van de problemen van Daniel. Volgens de ex van de blondine en de vader van haar dochtertje Dannielynn gaf ze haar zoon zelfs weleens een xtc-pil.

Stern verklaarde in de rechtbank dat hij een foto nam van Anna Nicole die haar dode zoon in haar armen wiegt in haar ziekenhuisbed. “Ik deed dat voor haar en ik zou het zo weer doen”, vertelt de advocaat, die zei dat Smith hem had gevraagd om de foto te maken. Enkele dagen eerder had Smith in een ziekenhuis in Nassau haar dochtertje op de wereld gezet.

Howard K. Stern is naar verwachting de laatste getuige in het onderzoek, waarin een zevenkoppige jury formeel moet bepalen wat de precieze doodsoorzaak van Daniel is. Mocht de jury bepalen dat er sprake is van onrechtmatig handelen, dan kan zij strafvervolging adviseren. De politie heeft geen bewijs gevonden dat er sprake zou zijn van moord.

[Novum]