Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Idol Nikki wordt geboren in videoclip

De eerste videoclip van het kersverse idool Nikki symboliseert voor haar de geboorte van haar sterrendom. “De videoclip is als de opening van mijn carrière.”

De eerste videoclip van het kersverse idool Nikki Kerkhof symboliseert voor haar de geboorte van haar sterrendom. “De videoclip is als de opening van mijn carrière. ‘Hello world. Here I am’. Het is een soort van geboorte”, zei de zangeres woensdagmiddag tijdens de opnamen van de clip. Een schare adorerende fans was opgetrommeld om de opnamen in de Amsterdamse Melkweg bij te wonen.

Het opnemen van een videoclip was een nieuwe ervaring voor de Idols-winnares. “In het begin was het even wennen met al die camera’s”, vertelde de 24-jarige zangeres. “Het eerste shot had ik wel zoiets van: ‘Oh nee, nou zitten al die mensen te kijken dat ik hier voor die camera sta te poseren’. Toen dacht ik: ‘Is dit wel iets voor mij? Ik ben er nu op zich wel aan gewend geraakt en voor een eerste clip wordt het volgens mij wel heel erg tof’.

Na de opnamen van de videoclip werd het publiek getrakteerd op een spetterende show van de drie finalisten van Idols. Nikki, Charlene en Nathalie begonnen het opreden met een a capella versie van het gospellied ‘Amazing grace’, die naadloos overging in verschillende liedjes van de drie dames uit het populaire televisieprogramma en de debuutsingle van Nikki.

De twee laatste afvallers van de populaire talentenshow misgunnen Nikki niets. “Nathalie en ik gunnen het Nikki ook echt”, vertelde Charlene. “We zijn eigenlijk alle drie winnaars, we zitten allemaal op hetzelfde niveau. Je voelt dan niet van: ‘Had ik daar maar gestaan’.”

Toch moet Charlene soms wel even slikken als ze al de aandacht rond Nikki aanschouwt. “Soms heb ik wel last van een beetje positieve jaloersheid”, zei de 19-jarige zangeres. “We krijgen allemaal verschillend persaanvragen. De één gaat daar heen en de andere weer daar naartoe. En de één staat in dat blad en de ander dan niet”.

Nathalie is het helemaal eens met de uitspraken van Charlene. “Als ik jaloers was, zou ik hier niet staan”, benadrukte de donkere schone. “Maar ik sta hier. Toen we met zijn drieën overbleven, waren we eigenlijk al de winnaars. Het was uiteindelijk alleen maar een kwestie van smaak”.

Nikki werd niet onmiddellijk gegrepen door haar single ‘Hello world’. “Ik vond het liedje niet meteen heel erg tof. Ik moest het een aantal keer horen en mijn eigen stem erbij gaan bedenken.” Langzaam raakte ze gewend aan het lied. “Op de tekst was ik wel meteen verliefd. Het slaat namelijk voor honderd procent op mij. Maar ik vind de plaat nu helemaal te gek.”

Nikki Kerkhof versloeg zaterdag de Rotterdamse Nathalie in de finale van de talentenjacht op RTL 4. De Idols-winnares wordt zondag gehuldigd in haar woonplaats Sint-Oedenrode.

[Novum]