Search
Close this search box.

Jack Daniel’s wil Rowwen Héze-zanger dagen

Jack Daniel’s dreigt Rowwen Hèze-zanger Jack Poels aan te klagen. Het whiskymerk wil voorkomen dat hij een bubbelwijn met de naam Jackpagne op de markt brengt.

Het Amerikaanse whiskymerk Jack Daniel’s dreigt Rowwen Hèze-zanger Jack Poels voor de rechter te slepen. De drankfabrikant beschuldigt de Limburger van inbreuk op het merkrecht, nu hij in samenwerking met de Limburgse wijnproducent Fromberg met een speciale bubbelwijn komt die Jackpagne is gedoopt. In de Verenigde Staten is een mixdrankje op de markt onder de naam Jackpayne.

Op het etiket van Jackpagne, dat Poels momenteel zelf aan het ontwerpen is, komt het logo JP te staan. Maar het Amerikaanse Jackpayne, een mix van Jack Daniel’s met champagne, zou in de volksmond ook bekend staan als JP. De whiskymaker heeft Poels in een brief met een schadeclaim gedreigd.

Poels snapt niet waarom ze bij Jack Daniel’s zo moeilijk doen, vertelt hij woensdag in De Telegraaf. Jack Daniel’s heeft die naam nooit laten registreren, of er verder officieel iets mee gedaan, zegt hij. “Ik snap ook niet waar ze zich zo druk over maken. Jackpayne is inderdaad in de volksmond de naam van een mixdrankje in Amerika. Maar het is niet op zichzelf te koop, zover ik weet. Vergelijk het met Bacardi-cola of zoiets.”

Ergens is de Limburgse zanger ook wel trots op de aandacht vanuit Amerika. “Toen we de brief kregen met dat briefhoofd van Jack Daniel’s, verscheen er bij ons een grote grijns op het gezicht. We vonden Jack Daniel’s vroeger al het coolste whiskymerk. En die houden zich nu gewoon met ons bezig, dat is wel apart. Maar als ze geen poot hebben om op te staan, zetten we gewoon door.”

[Novum]